SR | EN

Mitrović

Stari Banovci

2012.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Urbanistički projekat za isgradnju višeporodičnog stambeno poslovnog objekta P+1
površina parcele:
746.00 m2
lokacija:
Stari Banovci
investitor:
Mitrović Milenko
vrsta usluge:
Urbanistički projekat
godina projektovanja:
2012
status:
Usvojen urbanistički projekat, završen glavni projekat

Na predmetnoj parceli planirana je izgradnja višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta  P+1.

U prizemlju objekta, najvećim delom, predviđeno je poslovanje, 2 nezavisna poslovna prostora – lokala, svaki sa direktnim ulazom spolja, namenjena trgovini neprehrambenih proizvoda i uslužnim delatnostima, sve izuzev pružanja frizerskih, kozmetičarskuh i ugostiteljskih usluga. U prizemlju objekta predviđen je i ulaz sa stepeništem za stambeni deo objekta, sklonište dopunske zaštite i kotlarnica. Na prvom spratu predviđeno je ukupno 6 stambenih jedinica. Iznad prvog sprata nalazi se tavanski prostor, koji se u delu gde visina to dozvoljava, koristi kao pomoćni prostor u funkciji stanovanja i to kao zajednička vešernica.

 

 

Prostori van objekta mogu se podeliti na slobodne popločane i zelene površine,  odnosno parking prostor za putnička vozila.

Na parceli se mogu izdvojiti tri grupe korisnika: stanari objekta, korisnici (zaposleni, posetioci) poslovnih prostora i „prolaznici“ kojima je ostavljena mogućnost da preko predmetne parcele (kao što to čine sada dok je parcela neizgrađena) iz Svetosavske ulice prođu do „Dunavske terase“ – restorana na obali Dunava, koji pripada vlasniku predmetne parcele. Iz tog razloga slobodne površine funkcionalno su podeljene na dva dela:

a)      severoistočni deo, sa ulazom u stambeni deo objekta, namenjen prvenstveno stanarima i kao takav maksimalno ozelenjen, uređen za odmor i relaksaciju i zaštitnim zelenilom po obodu, distanciran u odnosu na javnu saobraćajnicu na severnoj strani parcele, odnosno

b)      drugi „prolazni“ južni deo parcele, sa popločanom pešačkom komunikacijom koja spaja Svetosavsku i Beogradsku ulicu, duž koje su predviđene klupe, dekorativna rasveta i dekorativno zelenilo u okviru zatravnjene površine na koju se komunikacija naslanja. Ovom „javnom“ delu parcele svakako pripadaju i uređene površine na zapadnoj strani, sa kojih se ulazi u lokale i na kojima je moguća ekstenzija delatnosti na otvoren, nadkriven prostor.

Obzirom na predviđeno poslovanje u prizemlju objekta i karakter velikog dela slobodnih površina, odnosno visok stepen integrisanosi internih pešačkih komunikacija i javnih trotoara, predmetna parcela nije ograđena.

U okviru slobodnih površina nalazi se 6 parking mesta, što zajedno sa 3 parking mesta locirana u „povučenom“ delu prizemlja čini ukupno 9 parking mesta.  Kako parcela nije ograđena ne postoji jedinstven kolski prilaz parking prostoru. Svakom parking mestu prilazi se direktno sa Beogradske ulice. Prilaz objektu sa parking mesta predviđen je preko različito obrađenih pešačkih staza shodno položaju parking mesta.

opis