SR | EN

Gatarić

Krnješevci

2007.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
namena:
poslovanje, skladištenje
Poslovno magacinski objekat Gatarić
površina objekta:
4 912.38 m2
površina parcele:
20 306.32 m2
lokacija:
Krnješevci
investitor:
Gatarić int. Group d.o.o., Inđija
vrsta usluge:
Idejno rešenje, idejni projekat, glavni projekat
godina projektovanja:
2007
Objekat je po svojoj funkciji poslovno - magacinski i namenjen je za skladištenje školskog i kancelarijskog materijala i pribora. Shodno toj nameni, u prizemlju objekta su smeštene sledeće funkcionalne celine: 
Magacinski prostor, u kome se nalazi skladište ukupne površine 1960.99m².Gabariti i čisti rasponi skladišnih prostora prilagođeni su tehnološkom procesu, odnosno radnim gabaritima  mašina. Visina od poda do betonske grede je 7.0m.Pored skladištenja u prizemlju je smešten i odvojeni pomoćni deo za garderobe radnika sa sanitarnim čvorom, ekonomskim ulazom, kuhinjom, trpezarijom, kotlarnicom, kancelarijama za rukovodioce i vozače. Veza magacina sa ovim blokom je ostvarena preko hodnika, a spolja se pristupa kroz poseban ekonomski ulaz, preko koga se ostvaruje i veza sa kuhinjom  i administrativno-upravnim blokom.
Administrativno - upravni blok, podeljen je u tri funkcionalne celine, (izložbeni, administrativni i vec navedeni pomoćni deo). U prizemlju sadrži multifunkcionalni hol čija je glavna namena promocija proizvoda i u tom smislu prilagodjen je potrebama posetilaca što podrazumeva deo za čekanje i caffe. Preko njega se pristupa administrativnom delu koji obuhvata kancelarije za zaposlene, salu za satanke dva odvojena mokra čvora, čajnu kuhinju i ostavu. Pomoćni deo magacinskog prostora odvojen je od administrativnog dela hodnikom. Stepeništa koja iz izložbenog dela vode na sprat posebno su dizajnirana i zajedno sa salom za sastanke i salom za prezentacije predstavljaju akcente u enterijeru. Sa njih se pristupa na galerije koje okružuju čitav izložbeni deo, a istovremeno predstavljaju komunikacione prolaze i vezu sa preostalim kancelarijama, mokrim čvorovima, salom za sastanke itd. Na spratu su predvidjena dva odvojena prolaza ka pomoćnom magacinskom prostoru, koji se vremenom može prilagoditi nekoj drugoj nameni.
Objekat je projektovan tako da zahtevani sadržaji svojom dispozicijom i uz neophodno povezivanje vizuelno, ili potrebnim komunikacijama, obezbeđuju besprekorno funkcionisanje. Svojom pojavom objekat odaje namenu poslovno - magacinskog objekta. 
opis